Francuskie potrawy, serwowane w Polsce


Hotel Ambasada z restauracją Piwnica Paryska usytuowany jest w jednej z zabytkowych kamienic z XIX wieku, 100 m od centrum miasta, przy ulicy Komuny Paryskiej, ulicy, która przed drugą wojną światową i tuż po niej była jedną z najpiękniejszych w Bolesławcu.  Obiekt zaczął swoją działalność 17 września 2005 roku.

Przepis na Ślimaki Winniczki | smaczne-przepisy.pl

P1020943

Ślimaki jadalne, takie jak winniczki, brązowe czy Gros Gris uznawane są za prawdziwy rarytas podawany jako ekskluzywna przystawka. Charakteryzują się dużą zawartością białka, niską zawartością tłuszczy, a do tego zawierają sporo wapnia, potasu, magnezu, miedzi, cynku i selenu.

P1020945

P1020948

Szukając oryginalnych potraw z żabich udek w roli głównej,

P1020946

P1020942

BOLESŁAWIEC – ALBUM

Advertisements

33 thoughts on “Francuskie potrawy, serwowane w Polsce

  1. To trochę jakby w bardzo eleganckiej włoskiej restauracji zamówić spaghetti bolognese i dostać je z kupnym makaronem świderki, takim za złotówkę z groszami za opakowanie.

    Polubione przez 1 osoba

  2. Zdjęcia ładne, ale co pieczywo tostowe robi w takiej restauracji? Francuzi nigdy by tostów nie podali, a na pewno nie w takim lokalu. Owszem jedzą tosty, ale nie jest to „eleganckie” danie, ani szczególnie francuskie. Jest też coś takiego jak „tosty francuskie”, ale to zwykłe pieczywo tostowe zapiekane w jajkach i również nie jest to danie wysokich lotów.

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s